Protheus a Komunál "Sex, Pivo a Rock'n'roll"

30.04.2024 17:30

Srdečrně zveme na akci, která pomůže Věrušce.

Těšíme se na Vás na Zimním stadionu v Děčíně dne 30. 4. 2024 od 17:30 hodin. Vstupenky k dostání zde

Protheus/Komunál společně vyrážejí na velké tažení napříč celou republikou. Turné nazvané "Sex, Pivo a Rock'n'roll" je oslavou společné vášně k muzice, ženám dobrému jídlu a pití. Každý koncert bude o radosti, o společné energii a propojení s fanoušky. Zazní jak osvědčené hity obou kapel, tak pecky z nových desek, které obě kapely vydávají. Kromě toho se celým koncertem bude prolínat téma propojení obou kapel, které vyvrcholí velkolepým společným finále. Před každým koncertem bude podpisovka a focení. Po koncertě pokec na baru!

Doražte s námi oslavit muziku, radost ze života a nabít se energií, která Vám vydrží na hodně dlouho. Minimálně do dalšího koncertu "Sex, Pivo a Rock'n'roll" tour, protože tuhle porci energie budete chtít zažívat znovu a znovu!

 

Věruška je dnes již 11letá slečna. Bohužel jí od narození trápí mnoho zdravotních problémů, takže vývojově odpovídá malému dítěti. Musela si již prožít dvě operace srdíčka i léčbu akutní myeloidní leukémie. Přestože chemoterapii absolvovala již před 9,5 lety, stále má po této léčbě velké problémy s imunitou a mezi lidmi se tak musí chránit ústenkou. Mezi její další diagnózy patří Downův syndrom, mikrocefalie, centrální koordinační porucha, ADHD, podezření na poruchu autistického spektra. Věruška umí jen několik slov, ale spíše se jedná jen o opakování po někom, ale u většiny z nich nechápe jejich význam. I nadále se většinou nevyjadřuje slovy, ale spíše bezvýznamným žvatláním. Maminka se snaží s Věruškou komunikovat znakovou řečí a věří, že se jí časem Věruška naučí rozumět a začne ji používat. Několika znakům již rozumí. Dny maminky a Věrušky jsou naplněny opakovaným cvičením. Kromě tělesných cviků je potřeba procvičovat i obličejové a svaly a svaly v dutině ústní. Cvičení již přineslo i své první výsledky. Stravu musí mít spíše kašovitou, je i nadále krmená, tekutiny přijímá přes injekční stříkačku. V době nemoci jí musí být opět zaváděna vyživovací sonda nosem do žaludku, přes kterou přijímá jak stravu, tak tekutiny.

Věruška pravidelně každý týden jezdí na terapie (hipoterapie, canisterapie, muzikoterapie, nácvik komunikace), které jí velmi pomáhají ve vývoji, držení těla a komunikaci s okolím.